האירועים האחרונים שהיו ביריחו ובסביבתה - שנת תשע"ז
ביקור שדולת ארץ ישראל של הכנסת ביריחו
ביום ראשון כ"ו אלול תשע"ז, 17/9 שדולת ארץ ישראל בכנסת ביקרה בבית הכנסת שלום על ישראל ביריחו, כתחילת ביקורה בבקעת הירדן.
עמותת מורשת ותרבות ביריחו אירחה אותם בהרצאתו של הרב ד"ר חגי בן ארצי והסבריה של ארנה קובוס על הפסיפס, ובהשתתפות משה גוטמן כנציג עמותת "לנצח" הדואגת לעולם העתיקות ביו"ש.
חברי הכנסת התרשמו מהנכס העצום ומקווים שהמבקרים יתרבו ותשוב הישיבה ללמוד שם.
קודם ביקרנו בבית הכנסת העתיק שלום על ישראל לתפילה, ואחר-כך נסענו לתל יריחו.
הג'יפ של הצבא שליווה אותנו המוביל נכנס למעיין אלישע ועצר שם. הקצין סיפר לי שמחכה עד שה"שופים" יצאו מתל יריחו (שופים זה ראשי התבות למחבלים). אז ביקשתי לבקר בינתיים למעיין. הכן הוא הסכים.
איזה התלהבות! לא הייתי שם 20-30 שנה...שתינו! איזה מים.
ביקרנו ובירכנו "שעשה ניסים לאבותינו במקום הזה" בתל יריחו.
משם נסענו לכיוון בית הכנסת העתיק נערן, אלא שהג'יפ של הצבא שליווה אותנו טעה בדרך ו"טיילנו" לרגלי הקרנטל. הודיתי לקצין לסיור המאולתר, והוא ביקש ממני להוביל.
בנערן אמרתי לחברים שהם יכולים לטבול עד שהחיילים מגיעים– שמחו מאוד. ביקרנו גם במעברות הירדן.
נראה אם נוכל לחזור על הסיור הזה בשבוע הבאה...
נעלה ונצליח, ארנה קובוס
סרטונים
הסבר על הפסיפס הייחודי של בית הכנסת שלום על ישראל, בהדרכת ארנה קובוס
סיור מודרך בתל יריחו
הסבר על הפסיפס של בית הכנסת נערן, בהדרכת ארנה קובוס
נטיעות פפאיות בבית חגלה בעזרת מתנדבים מקוריאה
ערב שבועות, ביום שלישי בבוקר, הגיעה קבוצת קוריאנים גדולה לנטוע פפיה אצלנו בשטח חדש בבית חגלה. הכל היה מוכן מראש , המארגן שלהם, שמעון לי, תלה שלט גדול בקוריאנית המצטט פסוק מישעיהו הקורא להפריח את המדבר. הם באים ברוח משיחית לעזור לישראל לקוממיות לקיים את תפקידו בעולם.
בעונה הזו אין אפשרות לנטוע אלא צמחים שאוהבים חום. לכן החלטתי ללכת על פפיה בע"ה.
הקבוצה הגיעה קיבלה הסבר מפי ארנה קובוס על חשיבות האזור גילגל המקראית, על בית חגלה המקראית ועל החשיבות של השיתוף פעולה עם הגוים שמבינים את תפקידם של ישראל, במיוחד בתקופה הזאות.
צמח לכל איש, כולם צעדו לכיוון השטח החדש והניחו את השתילים הצעירים בבורות המושקים. הם אפילו קשרו פתק עם שמם. בע"ה יהיה קשר טוב בינינו בעתיד.
הסרטה של העירוע: חוגגים את יום חציית הירדן עם שירים ודברי תורה על גדת הירדן
כמדי שנה חגגנו את יום הכניסה לארץ בקסר אל יהוד- מעברות הירדן. כרגיל, משתתפת מקהלת בת קול בשירי הלל על הירדן. אמרו דברי שפר הרב ד"ר חגי בן ארצי והאלוף במילואים עוזי דיין. גם זכינו לשמוע דברי תורה מהרב יצחק בן-דוד.
הזכרנו את חשיבות המקום בתולדות עם ישראל שהרי החציה לארץ הייתה אלא רק מנקודה זו מעברות הירדן. יש לגדל ולקדש מקום חשוב זה בתולדות ישראל . מדי שנה הצבור גדל ומצטרפים רבים.
היום ז' באדר התקיים כבכל שנה תקון למשה רבנו בגשר בית הערבה ע"י הרב המקובל ותלמידיו ישועה בן-שושן. במדרשים מרגשים תפילות , תחנונים ותקיעת חצוצרות נשמע קול הענות של בני ישראל בארץ הקודש אל מול הר נבו ,כצווי ה' דרך משה רבנו. יהי רצון שההתיישבות תלך ותתרחב באזור לנחם את משה רבנו.
עשרות הגיעו אתמול (ראשון) לרגל הילולת משה רבינו ב-ז' באדר, להתפלל בגשר בית הערבה שבאזור יריחו.
לפני מותו, עלה משה על הר נבו, והביט לעבר ארץ ישראל, אליה נאסר לו להגיע. המתפללים, יחד עם הרב ישועה בן שושן, עמדו למול הר נבו, קראו מדרשים, התפללו ותקעו בחצוצרות.
"השמענו קול הענות של בני ישראל בארץ הקודש, אל מול הר נבו, כצווי ה', דרך משה רבינו", אומרת ארנה קובוס המחזיקה את ההתיישבות היהודית בבית חגלה הסמוכה ליריחו. "יהי רצון שההתיישבות תלך ותתרחב באזור, וכך ננחם את משה רבינו".
ביום שישי כ"ח שבט (24/2), בקרנו ביריחו כרגיל מדי שבוע ,כאשר מקבלים אישורים. להפתעתנו הצבא הגיע בזמן ואחרי תפילה בבית הכנסת העתיק שלום על ישראל ביריחו התאפשר לנו להגיע לתל יריחו.
מאוד שמנחנו, כיוון שלפחות חמש שנים שלא התאפשר הדבר. והרי זה המקום המקודש. עלינו ובשמחה פגשנו את ביתה של רחב. כולנו בירכנו בכוונה ברוך...שעשה ניסים לאבותינו במקום הזה. הצבא השתתף גם, סיירנו בזריזות כי היה צריך לסיים מוקדם ונקווה שנמשיך לבקר בתל.
לצערי השבוע היו שלוש קבוצות אמורות לבקר בבית הכנסת שלום על ישראל ביריחו, סה"כ 200 איש , ביום שני א' אדר, ולמרות שבהתחלה נתנו אישור, ביטלו ברגע האחרון ולא הצלחנו להיכנס.
יהי רצון שנצליח לבקר מדי יום ונחדש את הלימוד ביריחו.