יום כיבוש יריחו על ידי יהושע בן נון, כ"ח בניסן, נערך ביום שני כ"ח ניסן בבית הכנסת העתיק 'שלום על ישראל' ביריחו.
קבוצת בחורי ישיבה הצטרפו למבקרים ובמקום הוסבר להם על הפעילות במקום לחידוש הנוכחות היהודית בעיר.
"למעשה כל שנה בכ"ח בניסן, יום כיבוש יריחו, אנחנו עושים אירוע סביב העניין כדי לעורר מודעות של הציבור", ספרה ארנה קובוס, פעילה מוכרת, בשיחה עם הקול היהודי. "בשנים עברו היינו תוקעים בשופרות וכשהיה אפשר עוד להיות ביריחו עצמה הרב גינזבורג היה מגיע לערוך התוועדות. אחר כך היו כמה פעמים שהרב איציק שפירא היה מגיע והשנה אנחנו מארחים קבוצה של יהודים מבני ברק, שהראש שלהם הוא אמנם עדיין גלותי אבל הם בכל זאת מבקרים ביריחו וזה חלק מהעניין לשתף אותם במאבק על עצמאות ישאל כמו שהיה תמיד".
"יהי רצון שבזכות כ"ח ניסן עוד נשוב לעיר הקודש", אומרים הפעילים. (מתוך הדיווח של "הקול היהודי").
ב-כ"ב בטבת הייתה כניסה מאושרת לבית הכנסת שלום על ישראל ביריחו. הגיעה קבוצה של 30 חברה, והסיור של צה"ל איחר להגיע בשעה ורבע. בינתיים ה חברה הלכנו רגלית עד לכניסה ליריחו, התפללנו שם, החברה רקדו ושרו בהתלהבות.
בסופו של דבר הגיע סיור ובקרנו בשלום על ישראל לרבע שעה בשירים וריקודים, ובדברי תורה.
ב-י"ב חשוון בקרו בבית חגלה אולפנת צביה, לקטיף רימונים ומסיק זיתים, הן הצליחו להביא תוצרת! בערב באותו יום ישיבת בית שאן חנו ללון אצלנו, ובבוקר בשיחה קצרה אתי, התבררו מושגים והייתה שיחה כנה הנעה בין המציאות הנראית למציאות הערכית האמונית. נושא חשוב מאוד ללבם!
בשבת היינו קבוצה קטנה עם הרבנית הלפרין באווירה נהדרת. סיפרתי להם על המאבקים על יריחו בשנים שעברו, בני הבכור שהשתתף סיפר מחוויות הילדות שלו בפרברי יריחו! בלילה הלכנו רגלית ל"ארמון" וכולם התרגשו והתרשמו. ביניהם הלכה אישה,בת 79 אמה של אחת המשתתפות, והייתי כל כך גאה בה............שעורה של טפת היה מרתק בהשוואות בין אליהו ואלישע בדרכי הגישה שלהם לעם ישראל ובכלל......אחר"הצ העברתי הדרכה בנושא הגילגל המקראית ואז הבינו משמעותה של בית חגלה באזור. כולם קנו מיץ רימונים!
ביום א' ט"ז חשוון הייתה כניסה לשלום על ישראל ביריחו עם ישיבת מעלה אפרים ועוד כמה חברים.
על הפסיפס נוכחנו לגלות עוד אפיוני קודש של פרטי הפסיפס. למדנו ורקדנו בהתלהבות ולהפתעתי גם החיילים ביקשו הדרכה והבינו שהשהיה שלנו שם מטלת קודש היא. אחרי-כך הם רקדו יחד עם התלמידים בשמחה.
ב-כ"ו חשוון, אולפנת יד בנימין בקרו בבית הכנסת שלום על ישראל, ושמעו שיעור על המלאך של יהושע בן נון על ידי הרב זאבי.
קבוצה גדולה של בחורים מישיבת 'קול תורה' בירושלים הגיעה אתמול לסייר וללמוד בבית הכנסת העתיק ביריחו 'שלום על ישראל'.
לבית הכנסת העתיק ביריחו שלום על ישראל, הגיעה ביום ראשון י"ז סיון קבוצה של כ-25 בחורים מישיבת 'קול תורה' בירושלים, כדי לסייר בבית הכנסת ולערוך סיום מסכת. הבחורים שמעו הדרכה על בית הכנסת ועל איזור יריחו מארנה קובוס, הפעילה מזה שנים רבות לחיזוק האחיזה היהודית באיזור.
"הסיור כלל הסבר על ההיסטוריה היהודית של יריחו וכמובן על הפסיפס המיוחד של בית הכנסת. עלינו למרפסת הדרומית של המבנה ומשם השקפנו על האתרים היהודיים בעיר יריחו. לסיום הם ערכו סיום מסכת עם שירים וריקודים", סיפרה קובוס בשיחה עם 'הקול היהודי'.
כנהוג מדי שנה הייתה התוועדות עם הרב גדי בן זמרה בבית הכנסת העתיק שלום על ישראל ביריחו. רק הפעם הייתה קבוצה מיוחדת, 46 איש יוצאי רוסיה מאופקים לא מבינים עברית בחלקם.
התפעלו מאוד מן המפגש עם יריחו ובית הכנסת העתיק. הרב גדי בן זמרה הופתע מן הצבור הלא למדני שעמד לפניו, אך לימד באופן פיקח מאוד וברור. העמיד כמה משפטי מפתח ברורים כדי שיבינו את מהלך השעור שהיה קצר וגם היה מתורגם תוך כדי.
יובל אחרוני, אברך ממצפה יריחו ,פתח וסגר בניגון נעים ביותר.
האנשים התענגו ממש למרות שלא היו מספיק כסאות והיה חם.
י' ניסן - ציון חציית הירדן על ידי יהושע בן נון ועם ישראל
מאת: ארנה קובוס
כמסורת מבורכת שהתחלנו לפני שנה, בזכות הערתו של הרב שלמה אבינר, עמותת מורשת ותרבות ביריחו אירגנה אירוע ציון חציית הירדן בקצר אל יהוד.
מקהלת החזנים בת קול השתתפה עם פרחי זמר מגוש עציון. המקהלה בניצוחו של רב דודי לייבוביץ והחזן אחיה רובין.
בטכס השתתף הרב ד"ר חגי בן ארצי.
כולם היו בהתרוממות רוח. קודם כל מההכרות עם סיפורה של בית חגלה, היושבת על הגִלגַל המקראית.
צללי הניגונים שתפו בשמחה את כל המסובים.
לפעם הראשונה, יהודים מהללים ומשבחים את ה' בקצר אל יהוד, מקום שבו מבקרים כמעט רק גוים. הגיע הזמן להכריז שזה מקום קודש למסורת ישראל.. ויש לברך בשם ומלכות הנס שנעשה לאבותנו במקום הזה.
כולם שמחו להשתתף באירוע חציית הירדן. ומקווים שבע"ה בשנה הבאה יהו רבבות.
צפה בסיור ב-שלום על ישראל ובשיעור של הרב ד"ר חגי בן ארצי
2. התפילה מול הר נבו עם הרב המקובל ישועה בן שושן
3. הילולא דמשה רבנו בבית חגלה מול הר נבו
לימוד בשלום על ישראל עם קבוצה מארצות הברית
ביקור ולימוד, בבית הכנסת העתיק שלום על ישראל ביריחו, עם קבוצת צעירות מארצות הברית.
גם קבוצת בחורים חרדים וגם בחורים מישיבת מעלה אפרים קיימו לימוד במסגרת הכולל השבועי בחדר בית המדרש של שלום על ישראל.
A group of girls from the USA visited the ancient Shalom al Israel synagogue in the holy city of Jericho, and participated in a Torah talk about Jericho given by Erna Covos. Erna also pointed-out significant local sites from the first-floor terrace of Shalom al Israel.
Also, a group of Yeshiva students from the Maale Efraim Yeshiva, from Jerusalem and from Bnei Brak studied Torah in the Shalom al Israel study hall, as part of the weekly Kollel in Jericho.
השיעור של ארנה קובוס על המשמעות של יריחו (באנגלית)
י טבת ביריחו – לזכר הנרצחים
השיעור של יובל אהרוני ל-10 בטבת בבית הכנסת שלום על ישראל ביריחו, ואמירת קדיש לזכרם של רחל וייס ובניה, ודוד דולורוזה הי"ד שנרצחו בקידוש שמיים ביריחו לפני כ-24 שנה...
לפני 24 שנה נשרפו למוות רחל ווייס וילדיה הי"ד מבקבוק תבערה סמוך לתל יריחו. החייל דוד דולורוזה הי"ד שניסה להצילם מהתופת במסירות נפש נפתר מפצעיו אך הוא כחודש לאחר מכן, ב-ז' טבת.
ארנה קובוס אמרה דברים לזכרם, ורצה להרגן אמירת קדיש במקום הפיגוע סמוך לתל יריחו. אך הצבא לא נתן.
לבסוף, נאמר קדיש עבורם בבית המדרש בשלום על ישראל אחרי השיעור של יובל אהרוני. כמו-כן, נאמרו דברים לזכר נרצחי השואה, כמנהג ישראל בעשרה בטבת, ונאמר הקדיש הכללי.